TOPACTIVITEIT

6 dagen - Hemelvaart – van woensdag 20 mei tot maandag 25 mei

BMW Promotietrip  “ Sachsen 2020 “

Promo2020

 

Woord vooraf

meissen

We zijn reeds toe aan de 27ste editie van de BMW Promotietrip. De oorspong gaat echter nog veel verder terug: meer dan 35 jaar geleden werd het concept ontworpen als de BMW–Castrol Trip. Het basisconcept blijft ongewijzigd:

-       Een lang weekend in de lente = Hemelvaart

-       Heerlijk motorrijden in een aantrekkelijke motorregio = de Alpen

-       Klasse hotels aan een zacht prijsje, dankzij het grote aantal deelnemers

-       Full option = reisbegeleiding, assistentie, bezoeken, routes, maaltijden, ... all-in.

-       De unieke BMW-club sfeer! 

In de loop der jaren is de BMW-trip verder uitgebouwd, met oog voor detail en de veranderende wensen. Alle BMW Promotietrips waren lang voor de deadline volgeboekt.

 

BMW Promotietrip  “ Sachsen 2020 “


mapschildHet is duidelijk wat onze deelnemers willen.  Een heerlijk hotel, lekker eten, toffe stops en voornamelijk prachtige ritten. Ik denk dat deze BMW Promotietrip aan al die 

We keren terug naar Saksen. Onderweg is reeds heel wat te beleven: de Eifel – Taunus Westerwald – het Rothaargebirge – het Sauerland -Thüringer Wald.. Daarbij lassen we op tijd een interessante stop in, zoals bij Wunderlich.   wensen tegemoetkomt!  

Saksen en wijde omgeving heeft het àllemaal. Alles wat een motorhart wil.  Prachtige bergachtige streken, die er zowaar verlaten bij liggen. Heerlijk motorrijden zonder stress en genieten van de bochtige wegen en mooie uitzichten.  

 

 

We hebben meer dan 25 jaar lang kriskras Europa verkend en toch zijn er nog ruwe onverkende bolsters: het Ertsgebergte, het Lusatisch gebergte. Net zoals de goed gesmaakte Harz, een paar jaar geleden, zijn deze streken nog niet platgetreden door massatoerisme, wat vele ontdekkingen toelaat. De wegen draaien en keren dat het een lieve lust is en de talrijke kastelen en schilderachtige dorpjes nodigen uit tot stops en kuieren. Dit zowel in Duitsland als in Tsjechië. We rijden schrijlings over de grens met een noordelijke en zuidelijke lus.  

 

BMW Promotietrip 2020 - bestemming Stadt Meißen in Saksen 

Ook de cultuur wordt niet uit het oog verloren met een tocht door de stadt Meißen en haar beroemd middeleeuws centrum. Onze bestemming is Stadt Meißen, waar we onze intrek nemen in het Dorint hotel, heerlijk gelegen aan de oevers van de Elbe.    Graag nodigen wij je uit voor een bezoek aan de duizend jaar oude stad Meißen, die beroemd is om haar middeleeuws centrum, nobel porselein en wijngaardlandschap van de Elbevallei. De pittoreske stad aan de Elbe biedt vele bezienswaardigheden, waaronder vele toeristische hoogtepunten van Saksen.  

De hotels

1e nacht                       Ahorn Berghotel Friedrichroda ***+ 

hotel1Heel mooi gelegen hotel. Vooral vanuit het restaurant op de 12de verdieping heb je een prachtig uitzicht. Dit berghotel beschikt over een overdekt zwembad e.a. ontspanningsmogelijkheden, zoals een ‘Biergarten’. Het ligt nabij het kuuroord Friedrichroda, aan de rand van het Thüringer Woud..De kamers zijn voorzien van een licht interieur en een flatscreentelevisie.

Overnachting in HP.  

 

 

2e tot 4e nacht             Dorint · Parkhotel · Meißen**** 

hotel2Ervaar een synergie van Art Nouveau-charme en moderniteit, schilderachtig gelegen direct aan de oevers van de Elbe, met uitzicht op het kasteel van Albrechtsburg en de kathedraal van Meißen. Het hotel heeft verschillende paviljoenen die rondom het centrale deel gelegen zijn. De kamers zijn in stijlvolle Dorint stijl. Er is een uitstekende wellness (wel geen zwembad). Overnachting in HP, op basis van streekgerechten.  Nota: Score op Hotels.com = 8,6 Fantastisch. We hebben vrijwel het volledige hotel afgehuurd! 

     

 

 

5e nacht                      Ahorn Berghotel Friedrichroda ***

hotel3We keren terug naar het Berghotel in Friedrichroda. Tijd voor ontspanning in het zwembad of aan de bar. En ’s avonds bouwen we een feestje! 

Zoals gebruikelijk overnachting op basis van half-pension. 

Opmerking: Er géén opsplitsing van de groep maar het aantal deelnemers is wel begrensd. We kunnen geen extra kamers bijboeken: vol = vol.  

 

 

Het programma   

Vooraf De Drink: Dan ontvang je het roadbook en rijden we de reis virtueel.   

Dag 1 Woensdag 20 mei 2020 Bütgenbach – Eifel – Grafschaft-Ringen - Friedrichroda     

Na een ontbijtje volgt een mooie rit door de Eifel, tot bij Wünderlich dat ons gastvrij onthaalt. Daarna steken we de Rhein over en gaat het doorheen het Westerwald naar ons verblijf voor de eerste avond hogerop in het kuuroord Friedrichroda. 

Dag 2 Donderdag 21 mei 2020 Friedrichroda – Thuringer Wald - natuurpark Schiefergebirge – Meißen 

Als het weer een beetje wil meezitten wordt dit wellicht de mooiste rit door de Duitse natuur, met veel bochten en lage bergen en vrijwel geen verkeer. Heerlijk! 

Dag 3 Vrijdag  22 mei 2020      Meißen – Augustusburg – Fichtelberg – Meißen

meissen2Je kan het Ertzgebergte niet bezoeken zonder een bezoek aan de Augustusburg, motortrefpunt bij uitstek met een museum met 800 oldtimers. Daarna volgt een rit langs de mooie motorweggetjes en het hoogste punt, de Fichtelberg. 

We zijn tijdig terug voor een tochtje – met gids - door het historische Meißen, dat je ook culinair zal verrassen. Wat bedoelden ze met ‘einen Biertour’? 

 

 

Dag 4 Zaterdag 23 mei 2020    Duitsland - Sächsische Schweiz - Tsjechië - Polen  ofte de drielandenrit 

tsjechVia de Saksische Schweiz rijden we Tsjechië binnen. Onderweg rijden we door het Lusatisch gebergte (Lužické hory) en ongelooflijk mooie natuur. We trakteren op een plaatselijke lekkernij en via Polen gaat het terug naar Meißen.

De 400 km lange rit kan wel ingekort worden! 

Dag 5 Zondag 24 mei 2020      Meißen -Altenburg - Thüringer Wald - Friedrichroda 

We genieten van vlotte natuurwegen tot Altenburg, waar we oog in oog staan met een MIG.  Eerst gebruiken we nog eens alle beschikbare pk’s en daarna duiken we terug het Thüringer Wald in. Tot slot genieten we van hotel en ontspanning. ’s Avonds houden we een afscheidsfeestje. 

Dag 6 Maandag 25 mei 2015     Friedrichroda – Winterberg - Maasmechelen (einde roadbook)  

Dankzij de extra dag, is de maandag ook nog een ‘genietdag’, met een terugrit langs slingerende wegen. Onze lekkere middagstop houden we in Winterberg en de route loopt tot Maasmechelen. 

Inschrijven - inbegrepen :  

  • drink vooraf                                                    - organisatiesticker – documentatie – roadbook / GPS 
  • ontbijtje bij vertrek                                           - overnachtingen in beschreven hotels & formule  
  • alle plaatselijke hoteltaksen                             - verschillende bezoeken   
  • eindstop maaltijd                                             - reisbegeleiding           - technische assistentie.  

Inschrijven met code en na(a)m(en) op de clubrekening ( enkel leden) :

Code

Bedrag

Omschrijving

PT20-D6

€ 563

6-dagen reis, deelname per persoon op basis van tweepersoonskamer

PT20-S6

€ 687

6-dagen reis, deelname op basis van single

Kortere trip – vertrek dag later / dag vroeger terug 

Speciaal voor diegenen die niet voldoende vakantie hebben, kunnen we de reis inkorten. Je rijdt dan rechtstreeks naar het bestemmingshotel in Saksen (ca. 800km) of naar huis. Let wel: we kunnen dan maar heel beperkt assistentie bieden ingeval van defect.   

Hoe? Meld deze optie onmiddellijk bij inschrijving via E-mail aan Luc Puttaert.  

Info:    
Frank De Dobbeleer                              0475/513989     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Guy Timmerman           02/5215995      0475/544753     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Puttaert Luc                  053/660179      0492/746400     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Annulering     
Een annulering dient schriftelijk te gebeuren (ook via E-mail).  Integrale terugbetaling van het inschrijvingsbedrag is mogelijk tot sluiting inschrijving. Na deze datum is de terugbetaling afhankelijk van het bedrag dat we kunnen recupereren. Terugbetalingen bij afbreken van de reis zijn niet mogelijk.   

 

Assistentie:    
Alhoewel er een Assistentie (brengt je naar het hotel of de dichtstbijzijnde BMW verdeler, geen verder personenvervoer) met ons meereist, raden wij iedereen ten stelligste aan om een reisverzekering te nemen.  Even ter herinnering: als lid van BMW MCVL heb je 20 % korting op een VAB Reisbijstandsverzekering;

 

Deelnemen:     De BMW Promotietrip staat, zoals alle clubreizen, enkel open voor leden van een BMW-club.