Buiten Europa zal dit niet zijn, maar ook binnen Europa zijn de verschillen in ieder land groot. Nog belangrijker: de situatie kan snel veranderen!

Check daarom voor je vertrek het reisadvies van je gewenste bestemming op deze website. Omdat de lokale coronaregels verschillen van land tot land raadpleeg je ook best de toestand ter plaatse. Een contact met je hotel en/of plaatselijke overheid kan je veel leren. Op de website van FOD Buitenlandse Zaken ( https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland ) vind je het reisadvies voor je bestemming. Per land kan je in details de reisvoorwaarden checken.

Het is een goed idee om je reis vooraf te registreren op de website van TravellersOnline.  (https://travellersonline.diplomatie.be/(X(1)S(5xzobtv4jfdti1g3x5uefydh))/?AspxAutoDetectCookieSupport=1

Op die manier beschikken de FOD Buitenlandse Zaken en de ambassades en consulaten in het buitenland over je contactgegevens. Zo kunnen ze jou snel contacteren voor informatie of bijstand indien nodig. Je contactgegevens blijven strikt vertrouwelijk, ze worden alleen gebruikt in een crisissituatie, en je persoons- en verblijfgegevens worden twee weken na afloop van je reis gewist uit het systeem.

We wensen je alvast een fijne zomer!