BMW viert in 2013 zijn 90ste verjaardag.  Het merk kan bogen op een lange en rijke geschiedenis.

Vele van onze leden zijn  geïnteresseerd in de geschiedenis van BMW. Meer nog, ze beschikken over een klassieke BMW motor (  + 15 jaar ) of een old timer ( + 25 jaar ), al dan niet als eerste motor.  Enkele van onze leden hebben zelfs een mooie collectie staan.

 Binnen BMW Motor Club Vlaanderen zijn er enkele initiatieven speciaal voor oldtimer & classic fans:

  • Enkele keren per jaar zijn er ritten, speciaal voor klassieke of old timer BMW’s.  U vindt deze in onze Toerkalender.
  • Onze  old timer & classic liefhebbers zullen blij zijn met het BMW Classic Live magazine.  Dit magazine wordt door de BMW Classic afdeling van BMW AG uitgegeven in het Engels en het Duits.  Het magazine kan niet in de boekhandel gekocht worden, doch wordt exclusief verdeeld aan een VIP cliënteel, zoals de leden van de officiële BMW clubs.  Het magazine behandelt telkens een speciaal thema, zoals de geschiedenis van de “ M “ of de racegeschiedenis van de zijspannen, enz. Het verschijnt enkele keren per jaar. 
    De leden van BMW Motor Club Vlaanderen worden hiervan op de hoogte gebracht d.m.v. het BMW Clubjournaal of/en de BMW MCVL Net Info –  e-nieuwsbrief.  In regel heeft U dan een week tijd om het magazine te bestellen. Kostprijs: € 6.

 

  • BMW Motor Club Vlaanderen is lid van de BFOV ( Belgische Federatie voor Oude Voertuigen ). Deze federatie groepeert de old timer liefhebbers en kent talrijke activiteiten en voordelen. U vindt alle informatie over de BFOV op hun website http://www.bfov-fbva.be.

Als lid van BMW Motor Club Vlaanderen kan U gratis lid worden van de BFOV – op voorwaarde dat U minstens 1 motor van 15 jaar of ouder bezit.

Door het gecombineerde lidmaatschap BMWMCVL / BFOV kan U aanspraak maken op een aantal voordelen.  Zo ontvangt U het magazine ‘Retro Classic News’ van de BFOV. U kan ook een voordelige verzekering aangaan bij MARSH, huisleverancier van de BFOV.  U vindt alle gegevens hierover op de site van de BFOV  ( www.bfov.be ).  U kan daar ook de formulieren vinden onder de hoofding verzekeringen.  Om uw aanvraag te kunnen behandelen, heeft u een bewijs van lidmaatschap van BMW Motor Club Vlaanderen nodig.  Hiervoor moet u zich aanmelden op de Ledenzone en het speciale formulier voor de old timer & classic groep invullen.

 

Heeft u meer vragen? Dan kan u onze oldtimer verantwoordelijke contacteren ( geen technische vragen).